OVER ONS

Stichting Creating Footsteps is opgericht door Anuschka Fung Loy en Anita Delgado. 2 dames die vanuit hun passie jongeren willen helpen. Met hun expertise en kennis en ervaring hebben zij hun krachten gebundeld om jongeren te helpen verder te komen in de maatschappij.

Anita is ervaringsdeskundige en heeft zelf als jongere in een zorgtraject gezeten en kan de jongeren daarom als geen ander begeleiden, begrijpen, coachen omdat zij precies wat wat ze doormaken.

Anuschka is gecertificeerd jongerencoach en eventmanager. Haar expertise is het coachen van de jongeren en het organiseren van de diverse events, workshops en trainingen.

Samen met de verschillende coaches, trainers en workshopgevers maken zij van de persoonlijke trajecten, workshops en trainingen, een compleet ontwikkelingsproces voor de jongeren.

Missie & Visie

MISSIE:

Onze missie is om jongeren die in een sociale eenzaamheid vast zitten, leren om te gaan met hun eenzaamheidsgevoelens en de oorzaak te achterhalen waarom ze zich zo voelen. Met het starten van een persoonlijk traject versterken/vergroten we de eigenwaarde en creëren we het sociaal netwerk rondom de jongeren.  

VISIE

Onze missie bereiken we door deze jongeren op een juiste manier te verbinden met zichzelf en met andere jongeren met wie ze hun ervaringen en leermomenten kunnen delen en elkaar daardoor kunnen motiveren, inspireren en helpen waardoor ze de kwaliteit van het leven weer gaan inzien. Dit doen we door middel van het ondernemen van diverse activiteiten en sociale bezigheden met andere jongeren. De jongeren zijn dan in staat hun eigen netwerk zelfstandig te onderhouden.

Het Team

Het team van Stichting Creating Footsteps bestaat uit 2 oprichters, 3 bestuursleden en de samenwerkende coaches, trainers en vrijwilligers. Wil je graag meer weten over onze stichting en de mogelijkheden om ons te steunen om jongeren te begeleiden om vanuit hun sociale eenzaamheid weer hun weg te vinden naar de maatschappij, neem dan contact om met Anuschka of Anita, de oprichters van Stichting Creating Footsteps.

Anuschka Fung Loy

Jongerencoach & workshopleider

Anuschka is van origine een professional eventmanager en heeft al jaren lang ervaring in het organiseren van zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Vanuit haar passie voor het verzorgen van events is zij verder gaan onderzoeken op welke manier bijeenkomsten een toegevoegde waarde kunnen zijn voor sociaal maatschappelijke problemen en doelgroepen. Events /bijeenkomsten betekenen voor haar het op de juiste manier verbinden van doelgroepen, het versterken van nieuwe en bestaande relaties en het veranderen van het gedrag van jouw doelgroep. Iets wat ook heel sterk terugkomt in dagelijkse situaties.

Na het uitvoeren van een eigen onderzoek is heel erg naar voren gekomen dat de doelgroep jongeren heel veel behoefte heeft aan het maken van een goede verbinding met zichzelf en met anderen. Een doelgroep die zichzelf aan het ontdekken is, maar ook de wereld om zich heen. Zij wilt deze doelgroep dan ook helpen en begeleiden om hun persoonlijke weg naar volwassenheid iets makkelijker te maken en ze bewust te mnaken van hun eigen kracht en capaciteiten. 

Jongeren zijn onze toekomst en wij volwassenen vergeten heel vaak dat onze jongeren van nu in een hele andere wereld leven dan wij. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar ook regels en belemmeringen, die op hun pad komen, die ze moeten verwerken en waar over ze moeten beslissen, wat vaak te veel voor ze wordt. Goede begeleiding en begrip vanuit thuis is soms een gemis, op school voelen ze een enorme druk en ook op sociaal vlak is het niet altijd even makkelijk. Jongeren komen vaak vast te zitten door belemmeringen vanuit zichzelf en van buitenaf. Vaak weten ze niet hoe ze hiermee om moeten gaan.

Anuschka heeft daarom de opleiding jongerencoach gevolgd om jongeren op de juiste manier te begeleiden en coachen waar ze dat nodig hebben. Anuschka voelt zich sterk verbonden met deze doelgroep, de jongeren van nu. Vaak hebben jongeren maar 1 persoon nodig die hen begeleidt, steunt en er gewoon voor ze is. 1 persoon is vaak al genoeg voor iemand om samen die stap te maken naar een gelukkig leven en die persoon wil ik graag voor deze geweldige jongeren zijn.

Anita Delgado

Ervaringsdeskundige jongerentraject

Mijn eigen voetstappen creatie naar blijdschap en veiligheid was ook niet volgens het boekje van een wat ze nu noemen in een “goede sfeer omgeving opgegroeid”. Was ik en opstandige, risico, kwetsbare, ontspoorde getraumatiseerde jongere/tiener?

Op al die vragen kan je bij mij het vinkje “Ja” plaatsen. Tegelijkertijd kon je mij op dat moment plaatsen in een positieve emotionele omgeving die opgevoed is door een sterke liefdevolle alleenstaande ouder die mij geleerd heeft om de wereld te nemen hoe die op dat moment is en te leren omgaan met onverwachte verassingen en te blijven vechten naar mijn doelen. Zo tegenstrijdig was dit dus hoe dwaalde je alsnog van je pad en kwam je in een cirkel terecht van een boze getraumatiseerde tiener. Deze vragen bleven bij mij maar rondspoken. 

Ik had toen een keuze gemaakt om als jong tiener het huis uit te gaan met een belofte aan mijn zelf dat ik me niet zou laten verleiden naar het leven dat buiten op straat leefde, “NEE!, Ik zou op mijn pad blijven hoe het mij was geleerd”. Helaas.. het duurde nog geen maand en ik dacht dat de wereld van mij was en schopte nog harder. Het is dat ik mezelf een belofte had gemaakt dat ik de negatieve niet zou laten winnen door trauma’s en ook door foute beslissingen die ik had genomen.

Door een ander route te nemen heb ik geleerd om uit die cirkel te komen en te kiezen voor mezelf wat ik wilde zien wat mij blij maakte en elke dag weer. Ik begon bij de eerste belofte en dat was mijn MBO halen met de beslissing dat ik mijn trauma’s en door mijn slechte beslissingen even te parkeren. Ik noemde dat dossiers in een la ergens achter in mijn geheugen. Iedere keer als ik hier aan dacht moest ik zo hard om mijn zelf lachen dat ik er gewoon niet meer bij stil stond wat ze nou waren.Wie legt er nou dossiers in een la en klapt die dicht,  hahaha kabouters zeker!”

Ik lachte hier hard om maar hierdoor kon ik wel mijn 2de en 3de doel halen een vaste baan en een eigen gezin die van mij houd. In mijn achter hoofd wist ik dat mijn verleden me zou inhalen en dat ik met er mee om zou moeten gaan met nog een belofte dat ik mijn kennis zou delen en hulp zou bieden waar mogelijk.

Daarom ben ik blij dat st Crefo in het leven is geroepen zodat we onze verhalen kunnen overbrengen waar dan nodig en dat we onze krachten bundelen om te laten zien dat ook jij niet alleen bent en dat ook jij je doelen kan halen.

Ik ben Anita Delgado en wil mijn verhaal delen met jou en samen gaan wij op verschillende manieren strijden tegen de uitdagingen van de wereld en zetten wij deze om naar “We got this!”

Coaches, trainers & vrijwilligers

Coming soon

Coach/Trainer/ Workshopleider

Omschrijving

Coming soon

Coach/Trainer/ Workshopleider

Omschrijving

Coming soon

Coach/Trainer/ Workshopleider

Omschrijving

Coming soon

Coach/Trainer/ Workshopleider

Omschrijving

Coming soon

Coach/Trainer/ Workshopleider

Omschrijving

Coming soon

Coach/Trainer/ Workshopleider

Omschrijving

Coming soon

Coach/Trainer/ Workshopleider

Omschrijving

Stichting CreFo

Rivium Boulevard 156

2909 LK  Capelle aan den IJssel

M: info@stichtingcrefo.nl

KVK: 90727207

Voor meer informatie over onze stichting en wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, kunt u per mail contact met ons opnemen of direct contact opnemen met Anuschka Fung Loy of Anita Delgado.

Scroll naar boven