ONS AANBOD

Wij bieden persoonlijke coachingtrajecten aan voor jongeren tussen de 13 & 27 jaar die de juiste begeleiding en steun nodig hebben om zich verder te ontwikkelen in situaties waar zij emotioneel in vast lopen. Wij richten ons hierbij vooral op jongeren die met sociale eenzaamheid te maken hebben en het moeilijk vinden om hier zelf uit te komen. Het persoonlijke coaching traject duurt ongeveer 3 maanden.

Naast de persoonlijke trajecten verzorgen wij ook open workshops en trainingen met uiteenlopende onderwerpen waar jongeren mee te maken hebben. Met deze workshops en trainingen werken ze aan hun kracht en talenten en doen ze ook de nodige kennis op om ze verder te helpen in de maatschappij. Daarnaast verbinden wij op deze manier de sociaal eenzame jongeren met elkaar waardoor hun sociale netwerk stapje voor stapje groeit.  

De combinatie van het persoonlijk traject en de workshops en trainingen zorgt ervoor dat de de stap van sociale eenzaamheid naar de maatschappij een stuk kleiner wordt en de jongeren met meer zelfliefde, zelfontwikkeling en zelfvertrouwen de weg naar hun toekomst op de juiste manier zelf kunnen bepalen.

Persoonlijk coachingtraject

Ons persoonlijk traject bestaat uit 4 fases waarbij we ons eerst richten op de jongere en ze op de juiste manier de verbinding maken met zichzelf. in de fases daarna blijven we ons richten op de jongere zelf maar combineren wij dit met groepsessies.

Kennismakingsgesprek

Als eerste vind er een intakegesprek plaats waarin de jongeren kennis maken met hun persoonlijke coach. Het gesprek is een ongedwongen kennismaking waar de jongeren en de coach iets meer over zichzelf vertellen om te kijken of er een goede klik is en de jongeren zich prettig voelen bij het traject en waarin ook duidelijk wordt waarom de jongeren het belagnrijk vinden om dit traject in te gaan;

Fase 1 & Fase 2

Het eerste en tweede fase bestaan uit 4 x een 1 op 1 sessies waarbij intensief wordt gewerkt aan het zelfbeeld van de jongeren, de oorzaak van de sociale eenzaamheid en de belemmeringen waar de jongeren tegen aan loopt om die sociale eenzaamheid te doorbreken;

Fase 3

De derde fase van dit traject bestaat uit 6 sessies, 4 x 1 op 1 sessie en 2 x een groepssessie. In dit deel blijft de stichting samen met de jongeren werken aan zelfontwikkeling maar staat het stappen uit zijn/haar comfortzone centraal en bouwen de jongeren een netwerk op van sociale contacten met andere jongeren. En/of maken ze een start met het verbeteren van bestaande contacten;

Fase 4

De vierde fase van dit traject bestaat uit de 3 laatste sessies, 2 x een 1 op 1 sessie en 1 x een groepsessie, waarbij voortgang, motivatie & evaluatie centraal staan. Wat hebben de jongeren bereikt en geleerd, welke oefeningen hebben de meeste waarde gehad. Hoe gaan we verder? Wat hebben de jongeren nodig om deze progressie vast te houden. Tijdens deze sessies kijken we naar de weg die de jongeren heeft afgelegd en maken we een plan van aanpak die de jongeren zelf kunnen gebruiken om verder te gaan.

Wil jij jezelf aanmelden voor het het persoonlijk traject of werk je bij op een school of een andere zorginstelling en wil jij iemand anders graag aanmelden voor het persoonlijk traject, neem dan contact met ons op per mail of telefonisch via Anita of Anuschka

timothy-eberly-47A2MPzrSi4-unsplash

Open talent -en kennisworkshops/trainingen

De open workshops en trainingen worden een aantal keer in de maand georganiseerd. Tijdens deze workshops en trainingen werken ze aan hun kracht en talent. Daarnaast doen ze ook de nodige kennis op om ze verder te helpen in de maatschappij. Denk hierbij aan workshops en trainingen met als onderwerp:

Dans, muziek, sport, social media, arbeidsmarkt, huisvesting, creatieve beroepen, 18+ veranderingen, school, financiële verantwoordelijkheid, gebruik verdovende middelen, communicatie, seksuele voorlichting etc.

Onze jongeren die meedoen aan het persoonlijk traject worden tijdens de workshops en trainingen ook verbonden met anderen waardoor hun sociale netwerk stapje voor stapje groeit.  

In onderstaande agenda staan alle open worskhops en trainingen en hoe je je kan aanmelden voor deze workshops. Tijdens de workshops zijn alle jongeren uit Capelle aan den IJssel en omstreken welkom en deelname is gratis. Wel zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar dus wacht niet te lang en meld je snel aan!

Inloopuur voor jongeren

Wij verzorgen 2 keer in de week een inloopuur speciaal voor jongeren die een hulpvraag hebben over de uiteenlopende onderwerpen waar zij in hun leven mee te maken te hebben. Wij bieden steun, hulp en advies om de jongeren op dat moment een stukje verder te helpen. 2 professionals zullen die dag aanwezig zijn om de jongeren te woord te staan en met ze in gesprek te gaan. Ook kunnen de jongeren tijdens ons  inloop uur meer informatie ontvangen over het persoonlijk traject en de verschillende workshops en trainingen. 

Om ervoor te zorgen dat iedereen die komt zo snel mogelijk aan de beurt komt, trekken wij 15 minuten per jongere uit tijdens ons inloop uur. De inloopuren zijn vanaf 7 februari 2024 en de jongeren kunnen elke week langs komen woensdag & zondagmiddag van 16:00 tot 17:30 uur

Verhuur/gebruik ruimte

Onze workshops, bijeenkomsten en andere events voor jongeren, worden verzorgd in onze eigen ruimte. Maar deze ruimte kan ook door derden gehuurd worden op andere dagen voor vergaderingen of bijeenkomsten voor kleinere groepen. 

Tevens kunnen wij tijdens vergaderingen en kleine events de catering verzorgen, zoals ontbijt,  lunch en borrelhapjes. Wij hebben standaard meubilair voor verschillende settingen.  

Neem via de mail contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Stichting CreFo

Rivium Boulevard 156

2909 LK  Capelle aan den IJssel

M: info@stichtingcrefo.nl

KVK: 90727207

Voor meer informatie over onze stichting en wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, kunt u per mail contact met ons opnemen of direct contact opnemen met Anuschka Fung Loy of Anita Delgado.

Scroll naar boven